Φτερούγες Κοτόπουλο παναρισμένες

Υλικά

Ξηρό μείγμα
450 γρ αλεύρι
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1/2 κουταλιά της σούπας βασιλικός
1/3 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

Υγρό μείγμα
3 αυγά
250 ml μεταλλικό νερό
200 γρ αλεύρι
μια γενναιόδωρη δόση αλατιού

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε καλά τις φτερούγες και το αφήνουμε στην άκρη προσωρινά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με όλα τα μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένου του αλατιού και μετά ανακατέψτε.
3. Ξεχωριστά χτυπάμε τα αυγά με μεταλλικό νερό, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-8 λεπτά.

5. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από την ζύμη των αυγών, ξανά από το αλεύρι και μετά το βάζουμε στο τηγάνι, σε λουτρό από καυτό λάδι.
6. Αφήστε το κοτόπουλο να τηγανιστεί για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να τρυπήσει το κοτόπουλο (ανάλογα με το μέγεθος των φτερών ή των μπουτιών, ο χρόνος τηγανίσματος μπορεί να διαφέρει).
7. Σερβίρετε ζεστές φτερούγες κοτόπουλου όπως το KFC, με σπιτική σάλτσα δίπλα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKαλτσόνε με σπανάκι και τυριά
Επόμενο άρθροKέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά…Σκανδαλωδώς νόστιμο