Πατατομπιφτέκια

Συστατικά

πατάτες μικρές σαν μανταρίνι ή μισές μεγάλες – 10 κομμάτια
μαύρο πιπέρι, – 5 g σε μπιλάκια
φύλλα δάφνης – 3 τεμάχια
κιμά – 550 g
σάλτσα ντομάτας – 3 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι – 1 κομμάτι
αυγό – 1 κομμάτι
γάλα – 100 ml
Γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας
κίτρινο τυρί – 150 g
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
μαύρο πιπέρι, αλεσμένο – 1 κουταλάκι του γλυκού
άνηθος – 75 γρ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες , φύλλα δάφνης, πιπέρι μέχρι οι πατάτες να είναι
μαλακές στο πηρούνι.

Μέσα στο κιμά ριχνουμε ένα αυγό, κρεμμύδι λιωμένο σχεδόν, σάλτσα ντομάτας, άνηθο,
πιπέρι αλεσμένο, αλάτι ανακατευτούμε λίγο και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μία μία τις πατάτες και τις τυλίγουμε με μία δόση κιμά


Σε ένα ρηχο ταψί 25 εκ λαδώνουμε και βάζουμε τα πατατομπιφτέκια γύρω γύρω στο ταψί μια ολόκληρη στο κέντρο και μερικές κομμένες σε διάφορα σημεία στο ταψί.

Σε ένα μπολ ρίξτε το γάλα, γιαούρτι, μαύρο πιπέρι αλεσμένο, αλάτι, πάπρικα, άνηθο
και χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τα πατατομπιφτέκια και απο πάνω

απλώνουμε τυρι τριμμένο κίτρινο.


Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στο γκριλ. Πασπαλίζουμε με άνηθο τριμμένο και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠιροσκί με φέτα
Επόμενο άρθροΣου αλα κρεμ με μια βελουδινη σαντιγύ