Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι το τέλειο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σαν επιδόρπιο στο τέλος ενός δείπνου ή θα σβήσει τη δίψα και την υπογλυκαιμία σας μετά από έναν καλοκαιρινό υπνάκο.

Η Συνταγή είναι από το sweetly.gr

Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και 3 Κρέμες

Υλικά για ένα ταψάκι διαστ. 25Χ35εκ.

2 – 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για την κρέμα:
1 ½ λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
200γρ. κορν φλάουρ
100γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη:
400ml χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
40γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Βάζετε το περισσότερο γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τις βανιλίνες και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και μοιράζετε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο ένα από τα δύο ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με λίγο ζεστό νερό κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.
Στρώνετε με μια σειρά από μπισκότα τη βάση του ταψιού σας, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβετε κάποια μπισκότα με ανάλογο τρόπο. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα βανίλιας πριν κρυώσει και την καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα. Συνεχίζετε με μια στρώση σοκολατένιας κρέμας την οποία ισιώνετε και καλύπτετε με μια ακόμη δόση από μπισκότα.

Βάζετε στην κατσαρόλα που φτιάξατε την κρέμα το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κάνετε μια τελευταία στρώση κρέμα πορτοκάλι στο γλυκό και αφού κρυώσει βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και να παγώσει το γλυκό.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο μπισκότο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα.

Η Συνταγή είναι από το sweetly.gr

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε Πεντανόστιμες Πέννες στο Φούρνο με Κασέρι!
Επόμενο άρθροΤο Γλυκών των Μαμάδων (κρέμα-μπισκότα-φρούτα)