Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός

Αχ, ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός! Μόνο η ονομασία του ξυπνάει μνήμες από παιδικά χρόνια, ζεστές κουζίνες και γιορτινά τραπέζια. Ας βουτήξουμε, όμως, στα άδυτα αυτού του γλυκού θησαυρού:

Υφή: Αέρινη, αφράτη, σαν χιόνι που λιώνει στο στόμα. Κάθε μπουκιά αγκαλιάζει τον ουρανίσκο, αφήνοντας μια αίσθηση απαλότητας και ζεστασιάς.

Παράδοση: Ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός φέρει μαζί του την βαρύτητα της ιστορίας. Η συνταγή του χρονολογείται από τα μοναστήρια της Κρήτης, όπου οι μοναχοί δημιούργησαν αυτό το μοναδικό γλυκό με αγάπη και μεράκι.

Συνοψίζοντας: Ο Χαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας. Είναι μια γλυκιά μνήμη, μια ζεστή αγκαλιά, μια γευστική πανδαισία.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το μοναδικό γλυκό!

ΥΛΙΚΑ

2 ποτήρια νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 ποτήρια χυμό
από φρέσκο πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
καρυδόψιχα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρή γορα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Σημείωση: Στην αρχή το σιμιγδάλι σκουραίνει και μετά θα γίνει ξανθό.
• Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος βάζουμε και το χυμό πορτοκαλιού.
• Πολύ προσεκτικά το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι όλο μαζί και ανακατεύουμε συνεχώς
Σημείωση: Θέλει προσοχή για να μην «καούμε».
• Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το στρώνουμε στο ταψί μας.
• Αφήνούμε να κρυώσει και με ένα καλαμάκι ξύλινο και καρυδόψιχα δημιουργούμε τ
σχήμα του σταυρού ή το έμβλημα της μονής.
• Σερβίρουμε τον χαλβά μας αν θέλουμε και με γλυκό κυδώνι ή όποιο άλλο γλυκό το
κουταλιού έχουμε.
Προηγούμενο άρθροΗ Ζουμερή Μηλόπιτα με Εξαιρετική Γεύση
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια Νηστείας: Απλά υλικά, μαγικό αποτέλεσμα!