ΥΛΙΚΑ:
1 ποτηρι,μισο-μισο,βουτυρο με λαδι.
2 ποτηρια σιμιγδαλι χονδρο.
3 ποτηρια ζαχαρη.
4 ποτηρια νερο.
1 ξυλο κανελας,1 φλουδα λεμονιου.εαν θελουμε προσθετουμε καρυδια,η σταφιδες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το βουτυρο με το λαδι σε κατσαρολα,προσθετουμε το σιμιγδαλι,και με ξυλινη κουταλα,το καβουρντιζουμε.σε αλλη κατσαρολα διπλα,εχουμε βαλει την ζαχαρη με το νερο,1 ξυλο κανελας και 1 φλουδα λεμονιου,και αφηνουμε να βρασει.

Οταν το σιμιγδαλι ειναι ετοιμο(να εχει παρει ενα ανοικτο καφε χρωμα),με πολυ προσοχη,γιατι πιτσιλαει(μην καουμε),και εχοντας κατεβασει το ματι στο 4(με μεγιστο το 9)

Αρχιζουμε και δουλευουμε,μεχρι να δουμε να ξεχωριζει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.τραβαμε απο την φωτια,βαζουμε μια πετσετουλα επανω,και αφηνουμε λιγο να φουσκωσει.το βαζουμε στην φορμα,στο ταψι,η οπου αλλου μας βολευει,και ριχνουμε απο πανω κανελα.τρωγεται και ζεστο και κρυο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικος Κόκορας με Χυλοπίτες: Γεύση από το πατρικό
Επόμενο άρθροΚέικ Μήλου…