Χατσιαπουρι

Υλικά

500γρ αλεύρι,
2 αυγα,
2 κγ αλάτι,
1 φλυτζανακι του ελληνικού καφέ σπορελαιο,
1 πρέζα ζάχαρη.

500 μλ γάλα,
30-40γρ νωπή μαγιά ή (1ξηρη),
3 κ.σουπας βιταμ ή μαργαρίνη

Στη γέμιση
400γρ ημίσκληρο κασέρι,
1 φετα τυρί κ 100γρ κεφαλοτύρι.

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο ζεστό γάλα μαζί 1 κ. σούπας από το αλεύρι, την ζαχαρη και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει
και να ενεργοποιηθεί. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα το ηλιέλαιο και το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα αλλά ίσως χρειαστεί και περισσότερο ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου. Όταν διπλασιαστεί, την ξεφουσκώνουμε με υγρό χέρι και την αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μία φορά.

Εν τω μεταξύ κάνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Παίρνουμε μια μια ζυμη και την ανοίγουμε (δισκάκι).


Βάζουμε γέμιση σαν μπαλίτσα στην μέση και ενώνουμε τις άκρες, σαν πουγκί να την κλεινουμε μεσα.
Κατόπιν, το γυρνάμε ανάποδα και το ανοίγουμε με τον πλάστη.
Προσέχουμε να μην είναι πολύ χοντρό γιατι θα φουσκώσει στο ψήσιμο και κάνουμε και μία τρύπα στην μέση (όχι να διαπερνά μέχρι κάτω να φευγει ο αέρας απο το εσωτερικό)

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλειφουμε τις πίτες με λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε μία μία τις πιτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Νόπη Παρουτσίδου

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο!!!