Χιονισμένα αφράτα κουλουράκια

Συστατικά:

250 γρ. αλεύρι,
120 γρ. Ζεστό πλήρες γάλα,
1 αυγό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές λάδι,
1 βανίλια,
7 γρ. Ξηρή μαγιά
και αλάτι
Διακόσμηση: μαρμελάδα, τριμμένη καρύδα και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, μαγιά, βανίλια, ζάχαρη, ηλιέλαιο, αλάτι, αυγό,
το γάλα σταδιακά όλο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας να αρχίζει να παίρνει
μια συνοχή ζύμης.
Λαδώνουμε λίγο το πάγκο μας βγάζουμε την ζύμη και αρχίζουμε και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά μεχρινα εχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.


Λαδώνουμε λίγο την μπασινα βάζουμε την ζύμη σκεπάζουμε και αφήνουμε 30-40 λεπτά να
φουσκώσει.


Βγάζουμε την ζύμη πλάθουμε σε ένα μεγάλο μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 14 κομμάτια και
πλάθουμε σε μπάλες.
Παίρνουμε μια μια μπαλα την πλάθουμε σε ένα κορδόνι περίπου 20 εκ και το διπλώνουμε
και το κανουμε κοτσιδα.


Βάζουμε όλες τις κοτσίδες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλείφουμε με
ένα χτυπημένο κρόκο αυγού με γάλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε απο το φούρνο τα διακοσμούμε με μαρμελαδα-καρυδα ή άχνη ζαχαρη.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο – Γρήγορο – Εύκολο
Επόμενο άρθροΤο πιο νόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ, σε λίγα λεπτά