Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και πατάτες

Υλικά

χοιρινές μπριζόλες – 6 τεμ.
πατάτες – 700 g
μανιτάρια – 250 g
βούτυρο – 100 g
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
λευκό κρασί – 150 ml
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι – ριγανη για γεύση
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.

Εκτέλεση

Προχτυπήστε ελαφρά τις χοιρινές μπριζόλες με ένα σφυρί. Αλατοπιπερώστε τα με μπαχαρικά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανιζουμε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Βάλτε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε φέτες στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μπριζόλες.
Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ριγανη.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε το υγρό να σκεπάσει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Αν τις θέλετε πιο ξεροψημένες, στο τέλος του ψησίματος αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο βγαλτε τις μπριζολες από πάνω και ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές.
Οι χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και πατάτες γίνονται πολύ τρυφερές και νόστιμες!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με μανιτάρια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠαγωτό με μόνο 3 συστατικά – χωρίς ζαχαρουχο, χωρίς αυγά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης