Χοιρινή Τηγανιά με Πράσα.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό ελιά κομμένο σε μπουκές
3 μεγάλα πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1/2 μέτρια κούπα ελαιόλαδο ή όσα σας αρέσει
1/2 λεμόνι το χυμό ή όσο σας αρέσει
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κύμινο.

Εκτέλεση:

1)Κόβετε τα πράσα στην μέση και τα ξεπλένετε με κρύο νερό.
Στραγγίζετε καλά. Τα κόβετε σε φέτες.
Κόβετε το κρέας σε μπούκες και ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κύμινο.
2)Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεται το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζετε τις μπούκες από το χοιρινό σε μια στρώση και τις αφήνετε να ροδίσουν από την μια πλευρά.
Εάν δεν έχει μαλακώσει το κρέας τότε θα βάλετε περίπου 1 κούπα νερό,χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να εξαφανιστεί το νερό και έχει μείνει μόνο το λάδι.Εάν δεν μαλακώσει καλά τότε ξανά βάζετε νερό και ξανά βράζετε μέχρι να μείνει με το λάδι στο πάτο του τηγανιού.

3)Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Και μόλις ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά βάζετε το κρεμμύδι με τα πράσα.
Τα τηγανίζετε μαζί με το κρέας.
Εάν το λάδι σας φαίνεται πολύ τότε χρησιμοποιήστε όσο σας αρέσει.
4)Τα τηγανίζεται μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμο!

Απολαύστε το‼️

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη 

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο, αφρός εσωτερικά και με τραγανή κρούστα από σουσάμι.
Επόμενο άρθροCheesecake σοκολάτας ❤️