θα χρειαστούμε:

1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 άσπρα κρεμμύδια σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά
λίγο μπούκοβο καυτερό
ρίγανη
λίγο δενδρολίβανο
1 χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
νερό ζεστό

Διαδικασία
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει λίγο, μαζί με την πιπεριά και το κρεμμύδι.Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό ζεστό ώσπου να καλυφθεί το κρέας. Βάζουμε δενδρολίβανο και μπούκοβο.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 σε αντίσταση και ψήνουμε 1 ώρα, μέχρι να φέρει ωραίο χρώμα το κρέας μας και μείνει λίγο ζουμάκι. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη και χυμό λεμόνι.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές στο φούρνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα με σοκολάτα και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια Λεμονάτα της Ελένης