ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1,8 – 2kg πόδι αρνιού χωρίς κοκκαλο
Αλάτι και μαύρo πιπερι
Για τη γέμιση:
• 1 καουπα δαμάσκηνο (100 γραμμάρια), ψιλοκομμένα
• 160 γρ. ψημμένα κάστανα, ψιλοκομμένα
Για τη μαρινάδα:
• ¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
• 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
• ½ κουταλάκι κυμινο
• 1 κουταλάκι αποξηραμένο ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
• 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.

Συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε.
Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί και ανοίξτε το. Κόψτε μερικές σχισμές μέσα στα παχιά μέρη του κρέατος για να το ανοίξετε λίγο. Επίσης, κόψτε μερικές σχισμές μέσω του λίπους.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το αρνί και αλατοπιρώστε και τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε κατά μέρος όσο θα φτιάχμετε την γ’εμιση ή καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο έως και 12 ώρες.
Απλώστε τα κάστανα και τα δαμάσκηνα πάνω στο  ανοιχτό κρέας.
Τυλίξτε το αρνί και δέστε με σχοινί κουζίνας σε διαστήματα 2 εκ.
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια υψηλή θερμότητα και τσιγαρίστε το αρνί 4-5 λεπτά σε όλες τις πλευρές.
Τοποθετήστε το τσιγαρισμένο αρνί στο ταψί και ψήστε το μέχρι να γίνει ροδοκόκκινο και να έχει μαλακώσει
Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά. Κόψτε το νήμα και βγάλτε το.
Κόψτε και σερβίρετε με το ρύζι πιλάφι η πατάτες φούρνου, τζατζικι ή ψημένο σπιτικό ψωμί.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Πορτοκαλόπιτα σαν έργο τέχνης
Επόμενο άρθροΜπατζίνα και με καλαμποκάλευρο