Χοιρινό κατσαρόλας με κόκκινη σάλτσα

Συνταγή είναι από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά
(4 άτομα)

1 κιλό χοιρινό σπάλα
Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι
1 κοφτή κουταλιά ξηρή ρίγανη, τριμμένη με τα δάχτυλα
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγη ζάχαρη
Λίγο κόκκινο κρασί
Λίγο αλεύρι
1/κ γ πελτέ
Το χυμό από μερικές ώριμες ντομάτες η 1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες με το χυμό τους
3 φλ. ζωμός βοδινού (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο)

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σκεύος και βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά και από τις δυο πλευρές αφού πρώτα το έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και από τις δυο πλευρές.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε και αυτά, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε τον χυμό από την ντομάτα και το ζωμό μας και βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης αλάτι θα δοκιμάσουμε μετά από λίγο αν χρειάζεται και θα βάλουμε.
Αφού πάρει μερικές βράσεις χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για μια και μισή ώρα 1.30
Το κοιτάμε που και που!!! το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν πήξει η σάλτσα και μείνει με το λάδι.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με ζυμαρικά ρύζι η τηγανητές πατάτες.
Στην περίπτωση του χοιρινού ιδανικά ταιριάζει ένα “γεμάτο” Αγιωργίτικο, ένα Cabernet Sauvignon, ένα Τempranillo ή μία ξηρή Μαυροδάφνη.

Καλή επιτυχία

Περισσότερες Φωτογραφίες εδώ

Προηγούμενο άρθροΕύκολα Κουλουράκια τυριού κρέμας
Επόμενο άρθροΚεφτέδες κοκκινιστοί “ντυμένοι”…..