Χοιρινό Λεμονάτο σβησμένο σε λευκό κρασί

Υλικά:

800 γραμμάρια χοιρινού κρέατος
Περίπου 30 ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1-2 κουτάλες ζωμό κρεατος ή νερό
Φρέσκο ​​θυμάρι.
2-3 φύλλα φασκόμηλου ή δαφνόφυλλο.
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλεύρι.
Αλάτι και μαύρο πιπέρι.
1 κουταλι κορν φλαουρ.

Μέθοδος:

Χτυπάμε τις φέτες κρέατος για να τις μαλακόσουμε (μπορει να το κάνει και κρεοπώλης σας) και τις περνάμε στο αλεύρι.
Βαλτε το ελαιαολαδο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας και σοτάρετε το και στις δύο πλευρές.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
Προσθέστε λίγο περισσότερο λαδι, ολόκληρη την σκελίδα σκόρδου και σοτάρετε, προσθέστε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι, βάζετε ένα κλαδάκι φρέσκο ​​θυμάρι και φασκόμηλο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ντεγλασάρτε το κατσαρόλα.

Ριχνουμε νερο ή ζωμό κρεατος και σκεπαζουμε
Τελος οταν ειναι ετοιμο, διαλυουμε 1 κουταλια της σουπας κορν-φλαουρ που το ανακατευουμε πρώτα με χυμο απο 1 λεμονι, ριχνουμε μεσα δεν ανακατευω απλά κουναμε την κατσαρολα και πηζει κατευθειαν σβηνουμε και σερβιρουμε με ρυζι η πατατες τηγανιτες
Σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση :
Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται να τα σερβίρετε αμέσως, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά, τη σάλτσα σε ένα δοχείο και τις φέτες σε άλλο.
Συνιστώ τη σάλτσα να την στραγγίζετε.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΝαπολιτάνικη ομελέτα ζυμαρικών
Επόμενο άρθροΑφράτο Κέικ λεμονιού αμυγδάλου…Είναι υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι, γάλα ή καφέ.