Χοιρινό με κόλιανδρο

Συστατικά

1 κιλό χοιρινό
2-3 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένους σπόρους κόλιανδρου.
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας.
λίγο ελαιόλαδο.
αλατοπίπερο.
ζεστό νερό όσο χρειάζεται.

Μέθοδος

Μαρινάρετε το χοιρινό σε κρασί και σπόρους κόλιανδρου 

Κόψτε το χοιρινό κρέας σε μεγάλα κομμάτια ή αφήστε τον κρεοπώλη να το κάνει αυτό. Το μαρινάρετε με το κρασί και τους θρυμματισμένους σπόρους κόλιανδρου για 5-6 ώρες ή ακόμα και όλη τη νύχτα.
Στραγγίζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ γιατί ο χυμός θα χρησιμοποιηθεί αργότερα.

Τηγανίζουμε χοιρινό σε τηγάνι
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κρέας παντού μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Το χοιρινό ροδοκοκκινίζει παντού.

Μεταφέρετε το χοιρινό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό (το κρασί και τη μαρινάδα κόλιανδρου) στο κρέας και ρίξτε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας, αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρετε το τρυφερό χοιρινό πίσω στο τηγάνι μαζι με τον χυμό που περίσσεψε και το ψήνετε σε υψηλότερη θερμοκρασία, ώστε να εξατμιστούν οι χυμοί και το κρεας  παρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Σερβίρουμε με ζεστό πιλάφι ή πουρέ, περιχύνουμε το πιλάφι με την υπόλοιπη σάλτσα.

Ευχαριστούμε για την Συνταγή την CYPRUS COOKING

Προηγούμενο άρθροΤο πιο νόστιμο καλοκαιρινο γλυκό που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ, εύκολο και γρήγορο
Επόμενο άρθροΙνδοκάρυδο σιροπιαστό ταψιού