Χοιρινό με Λάχανο

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 5×5 εκ.
1 λάχανο, χοντροκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο
800 ml νερό, χλιαρό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
200 ml χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1 Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές.

2 Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σκόρδα.

3 Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, την κανέλα, τις δάφνες και το χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.

4 Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάχανο, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30-35 λεπτά.

5 Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Σερβίρουμε ζεστό.

Η Συντάγη που εκτελέσαμε ήταν του https://www.giorgostsoulis.com/

Προηγούμενο άρθρο“ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ” !!! Χυμώδης και τόσο μαλακός να λιώνει στο στόμα σας
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με κιμά χοιρινό σε σάλτσα ντομάτας