Χοιρινό με λίπος στο τηγάνι και τηγανιτές πατάτες

Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές και ως κυρίως πιάτο

Υλικά

1 κιλό Χοιρινό λίπος με το δέρμα του
½ φλιτζάνι ξίδι
1/2 ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το λίπος πολύ καλά και καθαρίζουμε το δέρμα από τυχόν ακαθαρσίες και τριχούλες (τώρα αυτό έχει γίνει από τους κρεοπώλες).

Τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους σπιρτόκουτου.
αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη ξίδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το χοιρινό μαζί με τα υγρά του.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί.
Μόλις πιει το κρασί και ροδίσει το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με τηγανιτές πατάτες

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚουραμπιέδες ίσως η καλύτερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει (Vid)
Επόμενο άρθροΘρακιώτικο Σαγανάκι