Χοιρινό με λαχανικά σε πήλινη κατσαρόλα 🍽

Υλικά

Περίπου 700-750 γραμμάρια χοιρινό για το μαγείρεμα, κομμένο σε κομμάτια
6,7 μεγάλες πατάτες
2 καρότα
3 χούφτες αρακά
4 μεγάλα κρεμμύδια ή 6,7 μικρά
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 κεφάλι σκόρδο
1 βάζο ντομάτες για μαγείρεμα
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πάπρικα, αλμυρή, δυοσμο
Μερικές κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του κρέατος: το πλένουμε και το βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφαιρώντας τον αφρό που προκύπτει με μια κουτάλα σε τακτική βάση. Μόλις ψηθεί, αποθηκεύουμε τον ζωμό.
Σε πήλινη κατσαρόλα με διάμετρο περίπου 30 εκ. βάζουμε: πατάτες κομμένες σε κύβους, καρότα, πιπεριές.

Προσθέστε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου, καθώς και τις κεφαλές του κρεμμυδιού / αν είναι μικρές τις βάζετε ολόκληρες. Προσθέτουμε το βάζο με τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το λάδι και αφού τα βάλουμε ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον στραγγισμένο ζωμό στην άκρη της κατσαρόλας.
Ψήνουμε στους 180’C για 2μιση ώρες περίπου με 3. Σημασία έχει ο φούρνος να μην είναι προθερμασμένος!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ τιραμισού ψημένο στο φούρνο
Επόμενο άρθροΦλαμουριά ή Τιλιά: Το Φάρμακο της φύσης με το μεθυστικό άρωμα