Χοιρινό με πατατες στην λαδόκολα

Υλικά συνταγής

500 γρ. χοιρινός ώμος, κομμένος σε κομμάτια 4-5 εκ. ( ή 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού)
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ή σε μικρά κυβάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 λεμονιών το χυμό
1 κ.γ. μουστάρδα επιλογής σας
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε απ” όλες τις πλευρές.
Καθαρίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά σας. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρασί λευκό) και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Το αφήνετε στην άκρη.
Κόβετε 2 κομμάτια λαδόκολλας, αρκετά μεγάλα για να καλύψετε πλήρως όλα τα υλικά, και τα απλώνετε σταυρωτά πάνω στο πάγκο εργασίας σας. Στη μέση στρώνετε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού και πιπεριών και από πάνω τοποθετείτε το κρέας.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάτε με το κρέας σε μερικά σημεία και μέσα στις οπές που θα ανοίξετε βάζετε από λίγο σκόρδο.
Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από το κρέας και από πάνω, στη κορυφή, τοποθετείτε το υπόλοιπο κρεμμύδι, πιπεριές και σκόρδο.
Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά σας και “διπλώνετε” τις λαδόκολλες γύρω γύρω από τη γέμιση κρέατος-λαχανικών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια “φωλιά” στην οποία θα ρίξετε το υγρό μείγμα λεμονιού, λαδιού.

Στη συνέχεια κλείνετε τα φύλλα λαδόκολλας σφιχτά φροντίζοντας, να μην υπάρχουν κενά για να καλυφθεί πολύ καλά η γέμιση για να παραμείνουν μέσα όλοι χυμοί. Για να είστε σίγουροι ότι θα θωρακισθεί πλήρως το φαγητό, σας προτείνουμε να το τυλίξετε και με αλουμινόχαρτο.
Το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για περίπου 2:45 ώρες. Μετά το ανοίγετε (εάν θέλετε βάλτε τυρί κιτιρνο εάν θέλετε…εγω δεν εβαλα), αυξάνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο το φαγητό για άλλα 15-20 λ να “πάρει” το κρέας και οι πατάτες ένα ωραίο μελί χρώμα. Το κρέας θα λιώνει στο στόμα σας.

Καλή σας όρεξη!!!

Вкусотийки ОТ БАБА МИМА 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός Μουσακάς….χωρίς σχόλια
Επόμενο άρθροΑυτό το καλοκαιρινό γλυκό τρέλανε τον κόσμο…τόσο καλό όσο και εύκολο!