Χοιρινό με πράσα και σέλινο στην κατσαρόλα

Το Χοιρινό με πράσα και σέλινο είναι ένα σπιτικό πιάτο που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί “κυριακάτικο”, καθώς η προετοιμασία του είναι αρκετά επίπονη, αλλά φαίνεται ωραίο και έχει υπέροχη γεύση!

Συστατικά

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα σε μεριδες
1 κιλό πρασα (ίσως λίγο παραπάνω)
Μισό φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
3-4 μικρά καρότα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού παπρικα
μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγαλη κατσαρολα.
Πλένετε το κρέας, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παπρικα και σοταρουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και γιαχνιζουμε μαζί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσέξτε να μην κολλήσει το κρέας και προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί.

Ταυτόχρονα, ξεφλουδίζετε τα πρασσα και αφαιρείτε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, αφήνοντας το λευκό και το πράσινο μέρος και τα καρότα.
Κόψτε τα πρασα σε μπαστουνάκια μήκους 5 εκατοστών. Κόψτε και τα καρότα σε στρογγυλές φέτες.

Όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέστε τα πρασα και τα καρότα.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το άλλο μισό κουταλάκι του γλυκού παπρικα.
Ανακατέψτε λίγο και αφήστε το να γιαχνίσει μαζί με το το υπαρχον ζουμι.

Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό (τόσο ώστε να καλύψει σχεδόν τα πρασα) και σιγοβράστε, σκεπασμένο,
μέχρι τα πρασα να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να πήξει χωρις ομως να πιει τελειως το ζουμι.

Το χοιρινό με πρασοσέλινο είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Photo: Natalina Tamburella

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό Μπύρας

Χοιρινό Μπύρας

Το κρέας είναι απλά απίστευτα νόστιμο: μαλακό, ζουμερό και ορεκτικό. 😋👍

✅Προϊόντα:

χοιρινό 1 κιλό.
Κρεμμύδια 2 .
αλάτι
πιπέρι
φυτικό λάδι 4-5 κ.σ.
μουστάρδα 3 κουτ
γλυκιά πάπρικα
καπνιστή πάπρικα
μαύρη μπύρα 200 ml.

✅ Διαδικασία μαγειρέματος:

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, αλείφουμε με αλάτι, βούτυρο, μπαχαρικά, μουστάρδα. Προσθέστε μπαχαρικά ανάλογα με το γούστο σας. Αφήστε για μια ώρα ή όλη τη νύχτα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Βάζουμε το κρέας σε μια φόρμα, τοποθετούμε τα κομμάτια του κρεμμυδιού ανάμεσα στο κρέας.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φέτες ντομάτας και μανιτάρια στο κρεμμύδι και να γεμίσετε το κρέας με μπύρα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!🎄🍷

Η Συνταγή είναι της κας Gulya Gladkih από το telegram

Προηγούμενο άρθροΡολό με κιμά γεμιστό με τυρι και πατατούλες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΓκουλάς με πατάτες…ένα καλό πιάτο, ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι