Χοιρινό με Πράσινα Χόρτα

 

Αυτό που χρειαζόμαστε:
1 κγρ χοιρινό χωρίς κόκκαλο, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι,
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, όπως Ραψάνη
1 φλιτζάνι γλυκού κόκκινου κρασιού – όπως η Μαυροδάφνη
1 φλιτζάνι ζωμό, βοδινό ή κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας του Πετιμέζι
3 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
1 κρεμμύδι, πουρε σε μπλέντερ
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένα και λιωμένα
1 πράσο, μόνο λευκό μέρος, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μάτσο φρέσκων κρεμμυδιών, τα λευκά και ανοιχτό πράσινο μέρη, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κομμάτια μπρόκολο, καθαρισμένο

Οδηγίες:

1) Σε μία μεσαία-μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το χοιρινό, το αλάτι και το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξύδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βράστε τα περιεχόμενα, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε σταθερή φωτιά και σιγοβράζετε.
2) Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε μισή ώρα περίπου, έως ότου το κρέας είναι πολύ τρυφερό σχεδόν να διαλύετε (τουλάχιστον μία ώρα, και λίγο περισσότερο).
3) Αφαιρέστε το κρέας χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, κρατήστε το σε ένα μπολ και στη συνέχεια γυρίστε τη φωτιά ψηλά. Αφήστε να σωθεί το υγρό στο μισό περίπου του αρχικού του όγκου. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι αναλόγως, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει, και ρίξτε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το μπρόκολο.
4) Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου τα πράσινα λαχανικά είναι τρυφερά, στη συνέχεια προσθέστε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα, μέχρι να ζεσταθείο ξανά.
5) Σερβίρετε και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: Xristina Gewrgiopoulou

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακό Κέικ Mπανάνας Ζέβρα
Επόμενο άρθροΕκπληκτική ανοιχτή Πίτα με Mήλο και Αχλάδι