Χοιρινό φιλέτο με κριθαράκι στο φούρνο.

Σερβίρεται με πασπαλισμένο με τυρί χαλούμι.

Υλικά

8 φιλέτα χοιρινού κρέατος
Μανιτάρια πορτμπελο 200g
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 έως 3 σκόρδα, λιψμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
400g ντομάτες σε κύβους
1 έως 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ξυλακι κανέλας
500g ρυζι (1 pk)
3 έως 4 φλιτζάνια νερό

Μέθοδος

Τσιγαρίστε τις μπριζόλες σε βαθύ τηγάνι . Αφαιρέστε τες σε ένα πιάτο. Ζεσταίνουμε  λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά προσθέτουμε σκόρδο και ολόκληρα μανιτάρια και μαγειρεύουμε. Επιστρέψτε τις μαγειρεμένες μπριζόλες σε ένα ταψάκι και ρίξτε και όλα τα υλικά από το τηγάνι με τους χυμούς τους. Προσθέστε ντομάτες, τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, αλεσμένη κανέλα, κανέλα και νερό. Καλύψτε το πιάτο με αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε σε μέτριο φούρνο. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε και το ρύζι, βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται με νερό. Προσθέστε λίγο περισσότερο νερό εάν χρειαστεί. Καλύψτε το πιάτο και επιστρέψτε στο φούρνο. Ψήστε για άλλα 30 λεπτά. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί
Προηγούμενο άρθροΡολάκια Κανέλας
Επόμενο άρθροΓιαουρτλού Κεμπάπ