Χορινή Τηγανιά λεμονάτη με πιπεριές

Υλικά

1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
½ ποτήρι νερό
1 ποτήρι (200ml) ελαιόλαδο
Τον χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
2 πιπεριές κομμένη σε λωρίδες πολύχρωμες

Εκτέλεση

Πλένουμε με άφθονο νερό το κρέας και ρίχνουμε κατευθείαν μέσα σε βαθιά κατσαρόλα χωρίς να στραγγίσουμε.
Μολις αρχίσει να τσιγαρίζεται, προσθέτουμε το ½ ποτήρι νερό, ανάβουμε το μάτι μας στο 7 (με βαθμό 1 εως 9) και αφήνετε να βράσει το κρέας.

Οταν μείνει πολύ λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας, (περίπου 10 λεπτά χρειάζεται αυτη η διαδικασία) ρίχνετε το λάδι και τις πιπεριές.
Σε αυτό το στάδιο, βεβαιωθείτε οτι το κρέας έχει τηγανιστεί από όλες τις μεριές ανακατεύοντας το συχνά.

Όταν πλέον έχει ροδοκοκκινίσει το κρέας σβήνετε με το χυμό λεμονιού, και προσθέστε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε το καλά για μια τελευταία φορά και βγάλτε το απο την φωτιά.
Κρατήστε σκεπασμένο το κρέας για 5 λεπτά πρωτού το σερβίσρετε! Ετσι γίνεται ακόμη πιο μαλακό.

Μήν περιμένετε να σας ¨λιώσε騨! Το χοιρινό είναι γενικότερα σκληρό κρέας αλλα μαγειρεμένο με αυτον τον τρόπο είναι πολύ γευστικό!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο τρυφερό κρέας. Μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με μυρωδίκα σε σάλτσα BBQ…υπέροχος μεζές για κρασί ή μπύρα