Κέικ Dandee

Υλικά

250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,
1 κουτάλι του γλυκού baking powder ,
¼ κουτ του γλυκού αλάτι
150 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 gr καστανή ζάχαρη
4 αυγά
90 gr μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
200 gr μαύρες σταφίδες
200 gr ξανθές σταφίδες
ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ριχνουμε το αλεύρι, baking powder , αλάτι , ανακατεύω καλά
Σε κάδο του μίξερ ριχνω βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, καστανή ζάχαρη ανακατεύω με φτερό , προσθέτω 4 αυγά ένα ένα , κάθε φορά
προσθέτω μισή κουτ της σούπας αλεύρι ώστε να ομογενοποιηθούν καλύτερα , προσθέτω μαρμελάδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .
Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας αυτή τη φορά με μαριζ απαλά , προσθέτουμε μαύρες σταφίδες και ξανθές σταφίδες και ανακατεύω απαλά ώστε να απλωθούν στο μίγμα
Σε ταψί 20 cm καλύπτω τον πάτο με λαδόκολλα και τα πλαϊνά τοιχώματα με ταινία λαδόκολλας ψηλότερη από το ύψος του ταψιού
Στην κορυφή τοποθετώ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα με την ίδια φορά προς το κέντρο
Ψήνω στους 150 βαθμούς C , για 2 ώρες και 10 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του  Αντωνιος Δημητροπουλος 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα τυρόψωμάκια με καλαμποκάλευρο
Επόμενο άρθροΓύρος κοτόπουλου….έτσι γίνετε πετανόστιμος