Γύρος κοτόπουλου

Ο γύρος κοτόπουλου είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο και αγαπητός από τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Αυτή η συνταγή με γύρο κοτόπουλο, είναι όσο πιο κοντά στην πρωτότυπη και την αυθεντική συνταγή γίνεται με εκπληκτικά μαριναρισμένο και ψημένο στήθος κοτόπουλου στην τελειότητα που είναι υγρό και γευστικό.
Το κοτόπουλο μας είναι μαριναρισμένο με τα αυθεντικά μυρωδικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, θυμάρι, ρίγανη, γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, χυμός λεμονιού και ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια σερβίρεται σε τέλεια τραγανό, αλλά τραγανό πιτόψωμο, με φρέσκες ντομάτες, κρεμμύδια και γενναιόδωρη ποσότητα τζατζίκι.

Θα χρειαστείτε για σερβίρισμα 3 ατόμων

800gr στήθος κοτόπουλου κομμένο σε χοντρές φέτες.
3 πίτες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 χυμό λεμονιού
30ml ελαιόλαδο

Για τα μπαχαρικά χρειαζόμαστε:
1 κουταλιά, ρίγανη, θυμάρι, γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλιά, αλάτι, σκόρδο, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πρέπει να ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο και να αφήσουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα σοτάρουμε ή ψήνουμε σε καυτό τηγάνι για 7-10 λεπτά και σερβίρουμε στην τραγανή πιττα μας που είναι γεμισμένη
με ντομάτες, κρεμμύδια, τζατζίκι και τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου μας.
Μερικές φορές προσθέστε τηγανητές πατάτες!
Ποτέ δεν μου άρεσε αυτό… είναι προαιρετικό, αλλά σίγουρα όχι απαραίτητο.
Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται και μαγειρεύεται σε λιγότερο από 20 λεπτά ανάλογα με το γούστο σας.

Προηγούμενο άρθροΧριστουγενιάτικο (Σκωτσέζικο) Κέικ Dandee
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με καρότα και πουρε πατάτας