Χωριάτικα λουκάνικα μαγειρεμένα σε μπύρα

Υλικα:

500 gr Χωριάτικα Λουκάνικα
400 ml / 1,6 φλιτζάνι μπύρα
250 γρ./ 2 τεμ. γλυκές κόκκινες πιπεριές
250-300 gr Μανιτάρια ψιλοκομμένα
6-7 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
1,5 κουταλιά της σούπας ξηρό θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι
Προαιρετικά:
200 γρ. Κεφαλογραβιέρα κομμένα σε τετράγωνα (εναλλακτικά: Κεφαλοτύρι, Πεκορίνο)
1 kg Πατάτες κατάλληλες για ψήσιμο, κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση :

A. Προετοιμάστε τα συστατικά για το ψήσιμο:
1. Κόψτε τα λουκάνικα σε χοντρους κυκλους.
2. Πλύνετε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους τους και κόψτε τις σε παχιές λωρίδες. Τοποθετήστε τα στο μπολ με λουκάνικα.
3. Προαιρετικά, μπορείτε να ξεφλουδίσετε και να κόψετε πατάτες σε κομμάτια.

Β. Συναρμολογήστε το πιάτο σας:
4. Εάν έχετε στρογγυλό πήλινο δοχείο 28 cm, θα ήταν πολύ καλύτερο. Διαφορετικά, θα μπορούσε να κάνει οποιοδήποτε πιάτο φούρνου με καπάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να καλύψετε το πιάτο σας.
5. Βρέξτε λίγο ελαιόλαδο στο κάτω μέρος του έτσι ώστε το φαγητό να μην κολλήσει σε αυτό.
6. Τοποθετήστε τα στρογγυλά λουκάνικα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές στο πιάτο. Τακτοποιήστε όλα γύρω από το πιάτο.
7. Απλώστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τις ξηρές ντομάτες πάνω.
8. Προσθέστε τις πατάτες, αν χρησιμοποιείτε.
9. Αλατοπιπερώστε, για γεύση.
10. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν προσθέσετε αργότερα Κεφαλογραβιέρα ή άλλο αλμυρό τυρί, μην βάζετε πολύ αλάτι !!
11. Ραντίστε με λίγο περισσότερο ελαιόλαδο στην κορυφή.
12. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ξηρό θυμάρι ανάμεσα στις παλάμες σας και τριψτε το για να απελευθερώσει τα αρώματά του, πριν το ριξτε στο φαγητό.
13. Τώρα ανακατέψτε τα πάντα με τα δάχτυλά σας για να τα συνδυάσετε καλά!
14. Το τελευταίο που πρέπει να προσθέσετε πριν από το φούρνο είναι, φυσικά, η μπύρα!
15. Τοποθετήστε το καπάκι πάνω από το πήλινο δοχείο. Το πιάτο μας είναι τώρα έτοιμο για το φούρνο!

Γ. Οδηγίες ψησίματος:
16. Ψήστε αργά τα λουκάνικα στην μπύρα, σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 200 βαθμούς, ξεκινώντας με το καπάκι για 45 ‘!
17. Μετά από 45 ‘, ανοίξτε το φούρνο και βγάλτε το καπάκι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 45 ‘περισσότερο ή σ υνολικά 1 ώρα 30’.
18. Μετά από 1h30 ‘, ανοίξτε το φούρνο. Ανακατέψτε απαλά όλα τα συστατικά και αφαιρέστε από το φούρνο για λίγο για να προσθέσετε τα τυριά (προαιρετικά).
19. Τοποθετήστε το ζεστό πήλινο πιάτο στον πάγκο της κουζίνας και προσθέστε τα τυρια στην κορυφή, διασκορπίζοντας τα γύρω.
20. Επιστρέψτε το πιάτο στο φούρνο για 10 ‘επιπλέον για να μαλακώσει το τυρί και φτιάξει μια χρυσή κρούστα
21. Μετά από 10 ‘, τα χωριατικα λουκάνικα με μπύρα είναι έτοιμα!
23. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 ‘πριν το σερβίρετε!
24. Συνδυάζεται καλά με την Τζατζίκι και Σαλάτα Μαρούλι (δείτε τις ξεχωριστές συνταγές μου) … και την κρύα Μπύρα.

Δείτε όλη την Συνταγη με φωτογραφίες εδώ

Προηγούμενο άρθροΡολό κολοκυθιών…θα το φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΨωμάκια σκέτος Αφρός για τέλεια Χάμπουργκερς