Γλυκό κρέμας με σιμιγδάλι και σοκολάτας γάλακτος

Εύκολο και νόστιμο σπιτικό γλυκό που δεν βαριέμαι να τρώω

Υλικά

για αυτό το νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο κρέμας με σιμιγδάλι σοκολάτας γάλακτος

1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι (200ml) + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 ποτήρι (200 ml) σιμιγδάλι
1 πακέτο βανίλια
ένα κομμάτι σοκολάτα (προαιρετικά)
τριμμένη καρύδα για να καλύψει

Το ποτήρι που χρησιμοποιώ: 200 ml κανονικό ποτήρι νερού.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη και μία κουταλιά ζάχαρη, κακάο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου να μην παραμείνουν καθόλου σβώλοι.
Στη συνέχεια το βάζουμε επάνω στην εστία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Όταν αρχίζει να βράζει Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και μαγειρέψτε χαμηλά για άλλα 2-3 λεπτά κατεβάστε
το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Ρίξτε τη βανίλια και την σοκολάτα εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και περισσότερη σοκολάτα, και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει ησοκολάτα.

Σε ένα πυρέξ ρίξτε λίγο νερό να υγρανεί το πυρεξ γύρω-γύρω όλο το πυρέξ και μετά αδειάστε πάλι το νερό στο νεροχυτη.
Μέσα στο πυρεξ με την υγρασία που εχει αδειάζετε μέσα το μείγμα καίει ισιώστε το με μία σπάτουλα σιλικόνης όταν κρυώσει.
Σκεπάστε το με μία μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες μετά από τρεις ώρες βγάλτε το τραβήξτε το λίγο με το χέρι να ξεκολλήσει από τις άκρες και γυρίστε το ανάποδα πάνω σε έναν δίσκο για να βγει από το πυρέξ.
Το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κυβάκια και παίρνουμε ένα ένα κυβάκι και το βάζουμε μέσα σε ένα πιάτο το οποίο έχουμε γεμίσει με τριμμένη καρύδα και το γυρίζουμε να καλυφθεί πλήρως και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΦανταστική ανάποδη Κερασόπιτα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια στο φούρνο με Μελιτζάνα και μοτσαρέλα