Ψαρονέφρι αλά κρεμ με ρύζι

Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φετούλες ( μενταγιόν) 500 γρ.μανιτάρια φρέσκα πλευρώτους
250 γρ.κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
μιάμιση κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Το αλατοπιπερώνουμε.
Σ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε το ψαρονέφρι.
Σωτάρουμε δύο με τρία περίπου λεπτάκια και από τη μία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν,περίπου για 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.

Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές.
Αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει καλά μπορούμε να διαλύσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό να το προσθέσουμε στη σάλτσα και να αφήσουμε να πάρει βράση για δύο λεπτάκια ανακινώντας συνεχώς την κατσαρόλα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο Mac & Cheese
Επόμενο άρθροΜόνο 3 υλικά και 10 λεπτά! Ιδανικό για γιορτές, λιώνει στο στόμα σας!