Ψαρονέφρι α λα κρεμ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ψαρονέφρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί ή σαμπάνια (ή κονιάκ)
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
αλάτι λευκό πιπέρι
λίγο αλεύρι
λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας και τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βαθύ σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και το αφαιρούμε.
Βάζουμε τα φιλέτα μας να σοταριστούν και να ροδίσουν. Τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5΄ μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κρέμα και λίγο έξτρα πιπέρι και αφήνουμε να δέσει σχεδόν η σάλτσα.
Βάζουμε ξανά τα φιλέτα στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5΄.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη τούρτα Φερρέρο Ροσέ (χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο)!
Επόμενο άρθροΑφράτα Ατομικά Τυρόψωμα