Συστατικά:
1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα μπεσαμέλ
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
350 gr άψητες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
10 φύλλα ζύμης
Ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο, για βούρτσισμα
1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερού

Οδηγίες για την προετοιμασία της πίτας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουρτσίστε ένα φύλλο ψησίματος με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε τη σάλτσα Bechamel, το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις γαρίδες, τον άνηθο και το σχοινόπρασο σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.

Βουρτσίστε ένα φύλλο filo με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε περίπου 1 1/2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του φύλλου (κατα μήκος του κέντρου του φίλου-διάμετρος) έτσι ώστε το μίγμα να σχηματίζει μια στενή λωρίδα. Διπλώστε το φύλλο στην μέση και στη συνέχεια το κυλήστε κατά μήκος, μέχρι να κάνει ένα μακρύ σχοινί. Μετά το σχηματισμό του σχοινιού, γυρίστε το σαν πηνίο. Τοποθετήστε το πηνίο πάνω στο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε το ίδιο μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα φύλλα του φίλτρου και δεν υπάρχει πλέον μίγμα, συνεχίζοντας το πηνίο με κάθε νέο σχοινί.

Βουρτσίστε το ολοκληρωμένο πηνίο με το κρόκο αυγού και μείγμα νερού. Τοποθετήστε το  στο κέντρο του φούρνου και ψήνετε για 20 λεπτά ή έως ότου είναι χρυσαφί. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ωραίο καλοκαιρινό φαγητό….με ένα κομμάτι φέτα
Επόμενο άρθροΤο ελληνικόν ορθόδοξο Πρόσφορο