ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για γαρνιτούρα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
2 μεσαία σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό ή ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (παραλείψτε εάν δεν σας αρέσει)
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 ½ κουταλάκια ξύδι από λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντοματοχυμό(πελτέ)
¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
110γρ κατσικίσιο τυρί
Μπαγκέτα ολικής αλέσεως ή κανονικό για σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό και ρίγανη και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σοτάρουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά τις ντομάτες, το αλάτι και πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει, ελαφρώς  για 10 λεπτά. Δοκιμάστε και ρίξτε αλάτι όσο θέλετε (εάν θέλετε πιο πικάντικο, προσθέστε περισσότερo κόκκινο με πιπέρι!).

Βάλτε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ρηχό ταψάκι ψησίματος ή σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, στη συνέχεια προσθέστε κατσικίσιο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το τυρί, περίπου 15 λεπτά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ψήνουμε στο Grill για ένα λεπτό ή δύο για να πάρει καφέ χρώμα το τυρί
Αφήστε  να κρυώσει για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια με ένα 1 κουταλάκι του γλυκού ρίξτε από πάνω φρέσκο ​​βασιλικό (προαιρετικά) και  ελαιόλαδο. Σερβίρετε ζεστό, με ψωμί στο πλάι.

ΠΗΓΗ