Συστατικά

 

Λαχανικά
400 γρ μανιτάρια (καθαρισμένα και τεμαχισμένα στη μέση)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κομμάτια)
1 μικρό κολοκυθάκι (κομμένο σε φέτες)
1 μικρό κίτρινο σκουός (κομμένο σε φέτες)
1 μέτριο κρεμμύδι (αποφλοιωμένο και κομμένο σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος)
4 μικρές πατάτες (πλυμένες και κομμένες σε φέτες)
Μίγμα ελαιολάδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα (μπορεί να είναι μείγμα ρίγανης, θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικός, ή απλά να επιλέξετε ένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Μείγμα ελαιολάδου
Ανακατέψτε το λάδι, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Λαχανικά
Βάλτε όλα τα καθαρισμένα, προετοιμασμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίξτε το μίγμα ελαιολάδου πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε προσεκτικά για να καλύψετε ομοιόμορφα τα λαχανικά με το μείγμα λαδιού.

 

Απλώστε τα λαχανικά σε ένα μόνο στρώμα σε ένα ταψί που έχει καλυφθεί με χαρτί ψησίματος για εύκολο καθαρισμό.
Ψήστε και σερβίρετε
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά, γυρίζοντας τα λαχανικά στη μέση του ψησίματος.
Σερβίρετε ζεστά ή θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις συνταγής
Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λαχανικά που σας αρέσουν σε αυτή τη συνταγή. Φροντίστε να τα κόψετε περίπου στο ίδιο μέγεθος για να μαγειρευτούν με την ίδια ταχύτητα.
Οι πατάτες και τα καρότα μαγειρεύονται με τον ίδιο ρυθμό. Σας προτείνω να ψήσετε μελιτζάνα σε ξεχωριστό σκεύος καθώς μαγειρεύει γρηγορότερα από τα άλλα λαχανικά.

ΠΗΓΗ: recipeideashop.com

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Μανιτάρια…ζουμερά και τραγανά
Επόμενο άρθροΛεμονόπιτα σε 2 στρώματα…πολύ απλή