Συστατικά

6 Golden μήλα
6 καλές κουταλιές ανάλατο βούτυρο
100 γρ. χαλβάς με ταχίνι (που πωλείται σε κομματια)
Αλεσμένη κανέλα και φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C. Κόψτε το και κρατήστε τις κορυφές των μήλων. Πιάστε τα μήλα και κάντε μια τρύπα περίπου 4 εκατοστά πλάτος και βαθιά.
Τρίψτε το εσωτερικό του κάθε μήλου με μισό κουταλάκι βούτυρο.

 

Τρίψτε το χαλβά με τα δάκτυλά σας και τοποθετήστε ίσες ποσότητες μέσα σε κάθε ένα από τα μήλα,  τοποθετώντας το χαλβά παντού. Τοποθετήστε τις κορυφές πίσω στα μήλα και τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το πασπαλίζουμε πάνω από το φρούτο.
Ψήστε τα μήλα μέχρι να είναι τρυφερά, 45 έως 50 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει λίγο και σερβίρετε,
πασπαλίστε με λίγο κανέλα και γαρνίρετε με ένα φύλλο μέντας.

Ευχαριστούμε

Diane Kochilas

 

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια με Μανταρίνια.
Επόμενο άρθροΣοκολατόψωμο…θα τους τρελάνει μικρούς μεγάλους