Συστατικά
Για να τηγανίσετε τις φέτες μελιτζάνας, χρειάζεστε λίγο φυτικό λάδι.
Για το μείγμα του Κιμά.
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο,
1 κρεμμύδι,
2 πράσινες πιπεριές,
1 κόκκινη πιπεριά,
2 ντομάτες,
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
Αλατι,
Κόκκινη πιπέρι τριμμένο,
Θυμάρι,
1-2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο.
Για τη σάλτσα ντομάτας.
1 φλιτζάνι νερό (200 ml),
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ,
Αλας,
1 σκελίδα σκόρδο.
Για απο πάνω.
Ντομάτες.

Διαδικασία ψητή μελιτζάνα με κιμά
Προετοιμάστε το κιμά: Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι, σοτάρετε τα. Στη συνέχεια, προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές και μαγειρέψτε ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτουμε τις τομάτες σε κύβους και τον  ντοματοπελτέ, μαγειρεύουμε με ανακάτωμα. Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσθέστε λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι, θυμάρι και αλάτι όσο σας αρέσει και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, σβήστε την κουζίνα.
Κόψτε τους μίσχους τηε μελιτζάνας και ξεφλουδίστε τις με ρίγες και κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες (Μην φτιάχνετε τις φέτες λεπτές). Τηγανίστε σε ζεστό λάδι και τα βάζετε σε χαρτοπετσέτα.

Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πυρέξ. Βάλτε ένα κουτάλι από γέμιση του κιμά σε κάθε φέτα μελιτζάνας. Και επίσης τοποθετήστε φέτες ντομάτας πάνω από την γέμιση.
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας, ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πελτέ και επίσης το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα μπολ. Αφού προσθέσετε το αλάτι, ανακατέψτε τα. Ρίξτε τη σάλτσα στο πυρέξ.
Ψήστε τις φέτες μελιτζάνας στον προθερμασμένο φούρνο στους 190 ° C μέχρι να απορροφήσει το υγρό. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό, αλλά και με το ρύζι πιλάφι.
Αυτή η ψημένη μελιτζάνα με κιμά είναι για 4 άτομα (8 φέτες μελιτζάνα).

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΜουστοκούλουρα αφράτα σαν του φούρνου
Επόμενο άρθροΙμαμ Μπαϊλντί….το αυθεντικό