Ψητό αρνίσιο μπούτι με κρεμμύδι και σπανάκι

Υλικά:

αρνίσιο μπούτι 1,8 κιλά
300 γρ. σπανάκι, ζυγισμένο καθαρισμένο
φρέσκα κρεμμυδάκια 2 δεσμίδες
Φρέσκο σκόρδο 1 κοτσάνι
Δυσοσμο 1 ματσάκι
λάδι 1 φλυτζανάκι του καφέ
πάπρικα 2-3 κ.σ.
μαύρο πιπέρι 1/2 κουτ.
αλεύρι 2-3 κ.σ.
πρέζα κύμινο
αλάτι 1 κουτ.

Εκτέλεση:

Το μπούτι του αρνιού κόβεται σε μερίδες.
Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε το σπανάκι. Το πλένουμε πολύ καλά, τρεις τέσσερις φορές, για να φύγει το χώμα που τυχόν έχει.
Κόβουμε τα φύλλα σε χονδρά κομμάτια, αν αυτά είναι μεγάλα.
Το λάδι ανακατεύεται με πάπρικα, μαύρο πιπέρι, αλάτι, μισή δυοσμο, κύμινο και αλεύρι, σε ένα λεπτό χυλό.
Με αυτό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώνουμε γενναιόδωρα σε μερίδες κρέατος.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον υπόλοιπο δυόσμο και ανακατεύουμε σε ένα ταψί στο οποίο θα ψηθεί το αρνίσιο μπούτι.

Ραντίζουμε με αλάτι, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
Από πάνω βάζουμε το αρωματισμένο αρνίσιο μπούτι.
Προσθέστε 1 και 1/2 κουπα με νερό.
Το ταψί καλύπτεται σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Οταν περάσουν τα 30 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι χαμηλώνουμε στους 150 και ψήνουμε το αρνίσιο μπούτι για άλλα 90 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπούτι για άλλα 10 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΣπανακόρυζο…ίσως το καλύτερο που έχω δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΜουσακάς…συνταγή βήμα βήμα