Ψωμάκια καραβάκια με τυρί και μυρωδικά.

Ένα νόστιμο, απαλό και αρωματικό ψωμάκι θα αρέσει σε όλους.

Υλικά για 16 ψωμάκια.

Αλεύρι – 600 – 650 γρ
Γάλα – 400 ml
Μαγιά – 25 g φρέσκια ή 8 g ξηρή.
Ζάχαρη και αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας χωρίς πικρό
Λάδι – 100 ml

Για τη γέμιση:
Τυρί – περίπου. 300 γρ
Πράσινα – Έχω άνηθο και μαϊντανό
Σκόρδο – 2-3 σκελίδες κατά βούληση
Μπαχαρικά – αλάτι, πιπέρι, λάδι κατά βούληση
Προαιρετικά λευκό σουσάμι
Αυγό – 1 για άλειμμα.

Παρασκευή:

Ζεστάνετε λίγο από το γάλα. Διαλύουμε μέρος της ζάχαρης και της μαγιάς στο γάλα (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλεύρι) τ ανακατεύουμε όλα καλά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Προσθέστε αλάτι, λάδι, το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και την μαγια στο κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 16 ίσα μέρη σχηματίζοντας μια μπάλα. Σκεπάζουμε.
Παίρνουμε μια μπάλα και με τις παλάμες μας σχηματίζουμε ένα οβάλ σχημα από τη ζύμη. Στη συνέχεια το τυλίγουνε σε ρολό και το βάζουμε με τη ραφή προς τα κάτω


σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Έτσι προχωράμε σε όλες τις άλλες μπαλες. Έπειτα, στη μέση της σχηματισμένης ζύμης, κάνουμε μια βαθιά τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι


και αφήνουμε να ξεκουραστούν για περ. 20 λεπτά. (ταυτόχρονα τις σκεπάζουμε καλύπτουμε).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Προσθέστε ψιλοκομμένα χόρτα, μπαχαρικά και σκόρδο στο τριμμένο τυρί (έβαλα και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το μισό από το αυγό που περίσσεψε από το άλειμμα).


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε τα πλαϊνά των σχηματισμένων σκαφών με ένα αυγό (μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι).
Σε κάθε βάρκα, όπου έγινε μια τομή, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση. Ψήστε περίπου. 20 – 25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε πολυ την Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΑυθεντικό Τιραμισού
Επόμενο άρθροΓλυκό χωρίς ψήσιμο…μαλακό, ζουμερό,εύκολο στην παρασκευή