Ψωμάκια μαλακά και αέρινα

Το μυστικό είναι ότι υπάρχει ένα επιπλέον συστατικό – το μπέικιν πάουντερ.
Τέτοια ψωμάκια είναι μαλακά και πολύ αέρινα. Σχηματίζονται σε λίγα λεπτά και αποσυναρμολογούνται εύκολα στο
χέρι. Συνιστώ να φτιάξετε αυτήν την εκδοχή των ψωμιών.

Συστατικά:

Αλεύρι – 750 g
Γάλα – 400 ml
Ζάχαρη – 20 g, αλάτι – 15 g
Νωπή μαγιά – 30 g ή ξηρή (έχω ξηρή) – 10 g
Μπέικιν πάουντερ – 8-10 g
Αυγό – 1
Λάδι – 100 ml
Βούτυρο – 50 g
Επιπλέον: για από πάνω
Ένα αυγό ή κρόκο με 1 κ.γ. γάλα

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε την μαγια.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα. Σε αυτό διαλύουμε τη ζάχαρη και τη φρέσκια ή ξερή μαγιά (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλεύρι) ανακατεύουμε όλα καλά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. (περίπου 10 λεπτά).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι εδώ. Ανακατεύουμε.

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το αυγό και τον αφρό.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Στη διαδικασία της δουλειάς προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περ. 1 ώρα

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μέρη και σχηματίζουμε μπαλάκια. Το βάζουμε σε φόρμα καλυμμένη με χαρτί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου. 10-15 λεπτά Λιπάνετε με αυγό.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 °C, περίπου. 30-35 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάκια κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες στο φούρνο….πιο ζουμερό δεν έχετε ξαναφάει
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα του καφέ