Ψωμάκια με μαρμελάδα ή σοκολάτα

Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα υπέροχα ψωμάκια γιατί εκτός από κατάλληλα για πρωινό, μπορούμε να τα φάμε οποιαδήποτε στιγμή, με καφέ ή για επιδόρπιο.

Χρειάζεστε

300 γρ αλεύρι,
180 γρ γάλα φρέσκο,
1 κουταλιά της σούπας λάδι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό,
7 γρ μαγιά ξερή
1 αυγό για να αλείψετε τα ψωμάκια πριν τα ψήσετε.
1 βάζο με μαρμελάδα, αρωματισμένο της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση

Αρχικά, ενεργοποιούμε τη μαγιά με το ζεστό γάλα, προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη και μια κουταλιά αλεύρι.
σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, το χτυπημένο αυγό και την ήδη ενεργοποιημένη μαγιά.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή, κολλώδης ζύμη, σκεπάζουμε με διάφανο αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Μετά αλείφουμε τον πάγκο και τα χέρια μας με λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να σταματήσει να κολλάει.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και το χωρίζουμε σε μπαλάκια, περίπου 10-12 κομμάτια.
Κάθε μπάλα ανοιγετε σε μια πιτουλα βάζουμε παρμελα στην μια ακρη και την διπλώνουμε να την κλεισουμε μεσα


Μετα η υπολοιπη ζυμη κόβεται σε λωρίδες όχι μεχρι ο τελος.
Τυλίγω και τα απλώνω σε ταψί με χαρτί ή χωρίς, δεν πειράζει, δεν λαδώνω το ταψί, η ζύμη είναι λαδωμένη.


Αλείφουμε τα ψωμάκια με ένα χτυπημένο αυγό και μερικές σταγόνες λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμαίνουμε το φούρνο και μετά από περίπου 15 λεπτά είναι έτοιμα.
Μένει να τα απολαύσετε!

Να είστε υγιής!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΜuffins σοκολάτας…το σημερινό πρωινό, το οποίο μοιράζομαι μαζί σας!
Επόμενο άρθροΗ Μπατζίνα του Ακη