Δείτε Επίσης: Ψωμί καλαμποκιού χωρίς μαγιά, στο τραπέζι σας σε 20 λεπτά | Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι

Ψωμί με λάδι στην σχάρα

Συστατικά:

7-8 παχιά φέτες σπιτικό ψωμί (ή οποιοδήποτε, μπαγιάτικο ή όχι)
1,5-2 κουτ.γλυκ ξηρή ρίγανη
Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι
60-70 ml / περίπου ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μέθοδος

Α. Κάντε την επικάλυψη:
1. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ρίξτε αλάτι και αλεσμένο πιπέρι, για την γεύση.
3. Τρίψτε μέσα τη ρίγανη ανάμεσα στις παλάμες σας για να απελευθερώσετε τα αρώματά της. 
4. Χτυπήστε ελαφρά όλα τα συστατικά για να τα ανακατέψετε καλά.

Β. Καλύψτε τις φέτες ψωμιού:
5. Φέρτε τις φέτες ψωμιού δίπλα στο μπολ.
6. Τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
7. Πάρτε ένα κομμάτι ψωμί και βυθίστε το γρήγορα στην επικάλυψη. Γυρίστε το και βυθίστε το από την άλλη πλευρά. Τοποθετήστε το στο ταψί του φούρνου.
8. Επαναλάβετε για όλες τις φέτες ψωμιού.
9. Οι φέτες ψωμιού είναι τώρα έτοιμες για ψησιμο.
Γ. Οδηγίες ψησίματος:
10. Ψήστε τις φέτες ψωμιού σε προθερμασμένο φούρνο Γκριλ @ 190 ℃ για 10′-12 ‘.
11. Μετά από 6 ‘, ανοίξτε το φούρνο και γυρίστε το ψωμί για να ψηθεί ομοιόμορφα.
12. Μετά από συνολικά περίπου 12 ’, οι φέτες ψωμιού πρέπει να ψήνονται υπέροχα. Αφαιρέστε τα από το φούρνο όταν,
13. Οι φέτες ψωμιού είναι χρυσές με μια όμορφη κρούστα και πολύ τραγανή!
14. Το ψητό ψωμί πρέπει να τρώγεται ενώ είναι ακόμη ζεστό!
15. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και ετοιμαστείτε να τις δείτε να εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα 😋😀!

Δείτε Επίσης: Ψωμί καλαμποκιού χωρίς μαγιά, στο τραπέζι σας σε 20 λεπτά | Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΝτοματοκεφτέδες Σαντορίνης