ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 360 γρ. προζύμι
  • 500 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 300 γρ. αλευρι σκληρό
  • 150 γρ. αλεύρι κριθαρένιο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 650 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τα άλευρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι και το αλάτι και το ζεσταίνουμε ώστε να διαλυθούν το αλάτι και το μέλι, προσοχή η θερμοκρασία του νερού να μη ξεπεράσει τους 40°C
  3. Στη λεκάνη με τα άλευρα προσθέτουμε το προζύμι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό με το μέλι και το αλάτι και ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μη κολάει στα τοιχώματα της λεκάνης και να κολάει ελαφρώς στα χέρια.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά το ξαναζυμώνουμε για άλλα 8 λεπτά.
  5. Πλάθουμε ένα καρβέλι και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30cm στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει (χρειάζεται από 4 έως 6 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου).
  7. Το ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180°C με 200°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Προηγούμενο άρθροΨωμάκι ζεστό χωριάτικο
Επόμενο άρθροΤαχινόπιτα εξαιρετική…