Ψωμακια καλαμποκιού με Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο 

Όταν είναι η «ώρα του σχολείου» και αρχίζει: «Μαμά, τι θα μου κάνεις να φάω αύριο;» ή «ΑΑΑΑΑΑ, δεν το θέλω, αυτό δε μου αρέσει!».
Τέλος πάντων, αυτά τα ψωμάκια δεν είναι κατάλληλα μόνο για το σχολείο – μπορείτε να τα πάρετε και για πικ-νικ, μπορείτε να τα ανοιξετε στη μέση και να φτιάξετε μίνι σαντουιτς.

Υλικά:

📌250 ml. ζεστό φρέσκο ​​γάλα
📌1 φακ ξηρή μαγιά (7 γρ).
📌1 αυγό για άλειμμα από πάνω
📌150 γρ καλαμποκάλευρο
📌350 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
📌1 κουτ. ζάχαρη
📌1 κουτ. αλάτι
📌30 ml. ελαιόλαδο/ή λάδι
Ρίγανη και πάπρικα, παπαρουνόσπορος ή σουσάμι.

👩‍🍳Ετοιμάζουμε ως εξής:

Διαλύουμε τη μαγιά + τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες.
Ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη αλευριού κοσκινίζοντας τα, προσθέτουμε το αλάτι, μια κουταλιά πάπρικα και μια κουταλιά ρίγανη, κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα το
ελαιόλαδο και τη μαγιά. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη (πολύ εύκολο να ζυμωθεί) και την αφήνουμε να φουσκώσει κάτω από μια πετσέτα.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το κόβουμε σε 12 κομμάτια, κάνουμε μπαλίτσες, τις απλώνουμε σε ταψί, σε χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά
Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθ. με αερόσακο και αφήνουμε ένα ταψί ζεστό νερό στο κάτω μέρος.
Σε αυτό το διάστημα αλείφετε το ψωμί με αυγό και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Και έτσι έχετε ένα τελειο ψωμακι! 😉

ΠΗΓΗ: Изпитаните рецепти на Марчето

Προηγούμενο άρθροΤα Πατατοτυροπιτάκια της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΠατατολουκουμάδες με άλλειμα φουντουκιού…θα σας ξετρελάνουν