Συστατικά

230 γραμμάρια γλυκιά πατάτα -> βρασμένη
15 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδου
200 ml γάλα
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές αλάτι
7 g ξηρής ζύμης 
1 αυγό

Οδηγίες
Βράστε την γλυκιά πατάτα μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε και ανακατέψτε  με βούτυρο, μοσχοκάρυδο και γάλα για να κάνετε ένα πουρέ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέστε το μείγμα της γλυκοπατάτας και αυγό και ζυμώστε για να κάνετε μια μαλακή ζύμη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι ή χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Εάν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε περισσότερο γάλα.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπαλστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το να θερμανθεί σε αναμένο φούρνο 50 C για περίπου 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 16 κομμάτια. Πάρτε κάθε κομμάτι και βάλτε το σε ένα λαδωμένο ταψάκι (χρησιμοποιήσαμε στρογγυλό 26cm ). Σκεπάστε και τοποθετήστε το στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.

Βουρτσίστε από πάνω τα ψωμάκια με αυγό(χτυπάμε αυγό με μία κουτάλια γάλα ή νερό) και ψήνουμε σε φούρνο 200 C για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Βγάλτε τα από το φούρνο και καλύψτε τα με ένα πανί κουζίνας για να διατηρήσετε την κρούστα μαλακή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά λεμονόπιτα με τυρί κρέμα
Επόμενο άρθροΗ μελιτζανοσαλάτα του σεφ George