Γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε σήμερα, πολύ πρακτικό και πολύ νόστιμο. Όταν η νόστιμη μορφή καραμέλας συνδυάζεται με την πουτίγκα, γίνεται υπέροχη. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε. Νομίζω ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ.

Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
Ένα δάχτυλο λιγότερη ζάχαρη από 1 φλιτζάνι
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 φακελ βανίλιας

Για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 συσκευασία κρέμας γάλακτος (200 ml)

Για απο πάνω
Φουντούκι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, αλεύρι, κορν φλαουρ, ζαχαρη, κρόκο αυγού και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός διαλυθούν όλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις πήξει η κρεμα καλά σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε με ένα μπλεντερ χειρός.


Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα πυρέξ και το ισιώνουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο στην άκρη να κρυώσει.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε λιώσει και ανακατεύουμε μόλις λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε και περνούμε μια τέλεια σάλτσα καραμέλας.


Η κρέμα έχει κρυώσει και έχει γίνει μαστιχωτή και την γυρίζουμε ανάποδα σε ένα δίσκο για να βγει.
Αδειαζουμε την σάλτσα καραμέλας απο πάνω να καλύψει την κρέμα.


Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με φουντούκι σε κάθε κομμάτι.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s yutube channel here

Προηγούμενο άρθροΤα ψωμάκια της Πεθεράς
Επόμενο άρθροΣουφλέ Ζυμαρικών – Ογκρατεν