Κέικ με σοκολάτα και καρύδα

Συστατικά

ΚΟΥΠΑ=240 ML
4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
2 σακουλάκια ζάχαρη βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουπα λάδι
1,5 κουπα βουτυρόγαλα
2 κουπες αλεύρι
2 μικρές κουταλιές μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
1 κουπα κρεμα γάλακτος
300 γρ σοκολάτα γάλακτος
100 γρ βούτυρο
1 φακελακι ζάχαρη βανίλια
1 κουπα καρύδα τριμμένη

Επικάλυψη
1 κουπα καρύδα

Παρασκευή

1. Για το κεικ χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε το βουτυρόγαλα και το λάδι και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε όσο να ενωθούν.
2. Αλείψτε ένα ταψί 30×25 εκ. με λάδι και ανακινήστε το έτοιμο μείγμα.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο.Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.

4. Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται εκτός από την καρύδα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα προσέχοντας να μην βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.

5. Αφήστε τον έτοιμο κεικ για 5-10 λεπτά να κρυώσει και μετά τρυπήστε το με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε τη ζεστή γέμιση πάνω από το ζεστό κέικ.
6. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και μετά πασπαλίστε το άφθονα με καρύδα.
7. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα της πεθεράς
Επόμενο άρθροΚρέμα καταλανα!!!!! Θεσπέσια!!😍❤️