Κοτόπουλο με μάραθο, πορτοκάλια και ούζο

Υλικά

• 100 ml ούζο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
• 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 2 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
• 3 κ.σ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη
• 2 μέτριες κεφαλές μάραθου (σύνολο 500 γρ.)
• 1 μεγάλο κοτόπουλο – 1,3 κιλό, χωρισμένο σε 8 κομμάτια ή 1,3 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
• 4 μανταρίνια, χωρίς φλούδα (400 γρ. συνολικά), κομμένα οριζόντια σε φέτες 0,5 εκ. (αντικατέστησα τα μανταρίνια με πορτοκάλια)
• 1 κ.γ. θυμάρι
• 2 1/2 κουτ. μαραθόσποροι, ελαφρά θρυμματισμένοι
• αλατοπίπερο
• μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πρώτα έξι υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 2 1/2 κουτ. αλάτι και 1 κουτ. πιπέρι. Χτυπάμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το μάραθο και κόβουμε κάθε κεφάλι στη μέση κατά μήκος. Κόβουμε κάθε μισό σε 4 φέτες. Προσθέστε το μάραθο στο μείγμα, μαζί με το κοτόπουλο, τις φέτες μανταρίνι, το θυμάρι και τους σπόρους μάραθου. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και μετά αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για λίγες ώρες ή όλο το βράδυ (αν δεν έχουμε χρόνο μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο του μαριναρίσματος).

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220°C. Μεταφέρετε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα πάντα σε μια σειρά (περίπου 30 cm x 37 cm). Το κοτόπουλο πρέπει να είναι με το δέρμα προς τα πάνω!

Μόλις ζεσταθεί αρκετά ο φούρνος, τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 35-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο, το μάραθο και τα μανταρίνια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Αδειάζετε τη σάλτσα από το τηγάνι σε μια μικρή κατσαρόλα, τη βάζετε σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί η
σάλτσα κατά το ένα τρίτο, πρέπει να έχετε περίπου 80 ml. Περιχύνουμε με την καυτερή σάλτσα το κοτόπουλο, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας καλυμμένα με λευκή σοκολάτα και μαυρη σοκολάτα
Επόμενο άρθροΠαϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας, κέτσαπ και μέλι