Το σκόρδο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, κάλιο και Β1. Αυτός ο συνδυασμός είναι βασικό στις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις. Αυτό το πιάτο είναι χορτοφαγικό και επίσης ιδανικό για Σαρακοστή. Αυτό ισχύει και για τηγανητά ψάρια. Σας αρέσει το σκορδαλια; 

Σκορδαλιά

Συστατικά
6 μικρές πατάτες βρασμένες ή στον ατμό
Ξεφλουδισμένο 1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Άνηθο για γαρνιτούρα
λάδι

Παρασκευή

Ξεφλουδίστε και βράστε σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα.
Αφήστε στην άκρη και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν για 15 λεπτά. Προσθέστε τις
βρασμένες πατάτες, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και το αλάτι στο μπλεντερ.
Ξεκινήστε το μπλεντερ μέχρι μια ομαλή κρεμώδη σύσταση. Περίπου 10-15 δευτερόλεπτα
Ραντίστε με ελαιόλαδο και Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί!

Συμβουλές
Όσο περισσότερο το σκορδαλιά κάθεται τόσο ισχυρότερη γίνεται η γεύση. Διαρκεί έως
και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΤουρτα Μήλου
Επόμενο άρθροΤο πιο αφράτο γλυκό Κρέμα-Σοκολάτας