Τούρτα μους σοκολάτας

Συστατικά:

Βάση Brownie:
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (+ 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο)
3/4 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μους:
2 φλιτζάνια σοκολάτα γάλακτος κουβερτουρα
2 φλιτζάνια μαύρη σοκολάτα μαγειρέματος
6 αυγά
2 φύλλα ζελατίνης
3 1/2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα γαλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Βάση Brownie:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C . Αλλειψτε ένα ταψί-τσερκι 20 εκ με  λαδ και στρώστε το κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος.
Γεμίστε μια κατσαρόλα περίπου στο ένα τέταρτο της διαδρομής με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια ήπια βράση. Τοποθετούμε από πάνω ένα αντιθερμικό μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Κατεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το κουρκούτι.
Προσθέστε στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Περάστε προσεκτικά ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του μπράουνι για να ξεκολλήσει από το ταψί-τσερκι και βγάλτε το στην ακρη. Καθαρίστε το εσωτερικό του ταψιού-τσερκι. Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος βάλτε το κλιπ για να σφίξει και να ακοινητοποιηθεί το χαρτί βασης.
Αλλειψτε τις πλευρές με  λαδι και τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι ταινία για τουρτα  65 cm στο εσωτερικό. Το λάδι θα το βοηθήσει να κολλήσει στο τηγάνι. Τοποθετήστε το κρυωμένο μπράουνι στο ταψάκι πάλι και αφήστε το στην άκρη.

Μους:
Προσθέστε το γάλα και τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Το μείγμα θα πήξει αμέσως και θα γίνει σχεδόν σαν ζύμη. Αφήνω στην άκρη.
Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Βγάλτε και στύψτε το υπερβολικό νερό. Τοποθετούμε σε μια κανάτα με 1 φλιτζάνι από την κρέμα που έχει ζεσταθεί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Προσθέστε τη ζεστή κρέμα στο μείγμα των αυγών σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνω στην άκρη.

Προσθέστε τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ είναι καθαρό. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός για να χτυπήσετε σε μαλακές κορυφές. Προσθέστε το ένα τρίτο της ζάχαρης και χτυπήστε για ένα λεπτό. Επαναλάβετε μέχρι να πέσει όλη η ζάχαρη.
Μόλις μπει, χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι η μαρέγκα να γίνει πηχτή και γυαλιστερή.
Τέλος, σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί μέχρι να φτάσετε σε σφιχτές κορυφές.
Προσθέστε την κρέμα στο μειγμα σοκολάτας και διπλώστε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατεψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί-τσερκι. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ισιώσετε την κορυφή. Αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα.
Για να το αφαιρέσετε, περάστε ένα μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό και στεγνώστε. Περάστε το γύρω από την κορυφή του του γλθκου πριν το χαλαρώσετε
από το τσερκι. Ανασηκώστε προσεκτικά τα πλαϊνά. Το ξετυλίγετε απαλά και το κόβετε σε φέτες για να το σερβίρετε.

Please Visit here 👇
Thanks Everyone
Προηγούμενο άρθροΧωρίς τηγάνισμα! 😍 Μελιτζάνα που τρελαίνει τους πάντες, η πιο νόστιμη που έχω φτιάξει!
Επόμενο άρθροΜπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα