Κέικ σοκολάτας με κρέμα τυριού και γλάσο πορτοκαλιού

Αυτό το κέικ σοκολάτας με κρέμα τυριού και γλάσο πορτοκαλιού είναι ό,τι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει ποτέ! Το κέικ είναι αφράτο και ζουμερό, με πλούσια σοκολατένια γεύση που λιώνει στο στόμα. Η κρέμα τυριού προσθέτει μια δροσερή και κρεμώδη υφή, ενώ το γλάσο πορτοκαλιού δίνει μια ξινή και δροσιστική πινελιά που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα του κέικ.

Αν είναι δυνατόν, μαγειρέψτε σε αποσπώμενη φόρμα. Γιατί μπορείτε εύκολα και ομοιόμορφα να απλώσετε την κρέμα τυριού και το γλάσο.

Υλικά για μια φόρμα 25*35 εκ.

Αυγά – 7, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 140 g
Ηλιέλαιο – 100 ml
Αλεύρι – 120 g
Σκόνη κακάο – 30 g
Μπέικιν πάουντερ – 12 g

Για το τυρί κρέμα:
Τυρί cottage – 800 g
Ζάχαρη άχνη – 200 g + βανιλινη – 20 g
Βούτυρο – 200 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γλασο πορτοκάλι :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκάλι
1300 ml φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κέικ:

Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα αυγά και αρχίστε να χτυπάτε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο στάδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε λάδι σε μια λεπτή ροή, χτυπώντας συνεχώς τη μάζα.
Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι με κακάο και μπέικιν πάουντερ σε διάφορα στάδια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή μίξερ (σε χαμηλές στροφές). Μεταφέρουμε την έτοιμη ζύμη σε φόρμα,
ισιώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περ. 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού:
Τρίβουμε το τυρί σε ένα σουρωτήρι ή το χτυπάμε με ένα μπλέντερ.
Προσθέστε τo ξύσμα λεμονιού, το χτυπημένο βούτυρο, βανιλινη με την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρέστε την πάνω κρούστα από το κέικ σοκολάτας. Απλώνουμε την κρέμα και την ισοπεδώνουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Στίβουμε τα πορτοκάλια για να ετοιμάσουμε την κρέμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το χυμό (περασμένο από σουρωτήρι) σε μια κατσαρόλα μαζί με το περιεγχόμενο των φακέλων και τη ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά .
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε το μίγμα να ζεσταίνεται και να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε διαρκώς και όταν η κρέμα “δέσει” αποσύρουμε αμέσως απο την εστία! (δεν την αδειάζουμε αμέσως στο γλυκό αλλά την ανακατεύουμε από καιρού σε καιρό για να μην κάνει πέτσα).

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και οταν έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έχει σταθεροποιηθεί , με προσοχή αδειάζουμε λίγη-λίγη την κρέμα πορτοκαλιού από πάνω. Απλώνεται και στρώνει τέλεια από μόνη της , δε χρειάζεται βοήθεια με σπάτουλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (καλύτερα για μια νύχτα) , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΓιατί τρώμε μπακαλιάρο πλακί την Κυριακή των Βαΐων;
Επόμενο άρθροΑγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο