Σουφλέ με ψωμι με αυγά και τυρί

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή που αφού την είδα ανυπομονούσα να την φτιάξω.
Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι:
✅ Μπορεί να ετοιμαστεί από το βράδυ, να μπει στο ψυγείο και να ψηθεί το πρωί (αυτό μου ταιριάζει πολύ, γιατί δεν έχω πολύ χρόνο το πρωί).
Με αυτόν τον τρόπο, το ψωμί απορροφά όλα τα υγρά σαν σφουγγάρι και όταν ψηθεί, έχει σχηματιστεί μια νόστιμη κρούστα αυγού στην κορυφή, ενώ η μέση παραμένει μαλακή και μαστιχωτή.
✅Δεν απαιτεί πολύ χρόνο προετοιμασίας
✅ Χρειάζονται μόνο μερικά βασικά προϊόντα – ψωμί, αυγά, φρέσκο ​​γάλα, τυρί και, αν θέλετε, ζαμπόν, μπαχαρικά, ντομάτα

Υλικά:

ψωμί
αυγά – 2 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα – 150 ml.
τυρί – 70 g.
ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αραδιάζουμε στον πάτο της φόρμας προσπαθώντας να μην αφήσουμε τρύπες.
Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί. Τακτοποιούμε τα ντοματίνια σε φέτες. Προσθέστε άλλη μια στρώση ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα πάνω από το ψωμί. Πιέστε ελαφρά το ψωμί στο μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.


Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 12 ώρες ή έως και 48 ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, αν έχετε χρόνο, βγάζετε το πιάτο από το ψυγείο και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά)
και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Πρωινό σε κουτί

Προηγούμενο άρθροΡαβανί…όχι συνηθισμένο, αλλά ένα πολύ νόστιμο αραβικό ραβανί.
Επόμενο άρθροΣπανακόρυζο με γλυκιά πάπρικα…μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή!