Κέικ Νεγρο με κρέμα και καραμέλα

Ειλικρινά, αυτό είναι ένα κέικ που αξίζει να φτιαξετε στην κουζίνα.
Το περιέγραψαν ως «κόλαση της κόλασης», αυτή είναι η αλήθεια. Η περιεκτικότητα σε σάκχαρα μπορεί να εκτοξεύσει τα επίπεδα της ενδορφίνης σας στο διάστημα, αλλά ο ουρανίσκος και το στομάχι σας θα χαρούν. Πήρα τη συνταγή από μια κυρία που σέβομαι πολύ, από την οποία μαθαίνω και που κάνει απίστευτα νόστιμα εδέσματα στην κουζίνα της κάθε μέρα.

Υλικά:

Κεικ:

400 γραμμάρια γιαουρτιού
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
2 κουπες αλεύρι
7 g μαγειρικής σόδας (1 ίση κουταλιά της σούπας)
3 ίσες κουταλιές κακάο
1/2 συσκευασία κανέλα (έβαλα 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα, αλλά πρόσθεσα ένα πακέτο
ζάχαρη βανίλιας)

Σιρόπι:
1/2 κουτ ζάχαρη
1 κουτ νερό

Κρέμα βουτύρου:
125 g μαλακό βούτυρο.
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
1 βανίλια

Επικάλυψη με καραμέλα:
1 κουτ ζάχαρη
1/2 κουτ καρύδια

Εκτέλεση

Η προετοιμασία του κέικ:
Ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι και τη ζάχαρη και μετά προσθέστε το αλεύρι αναμεμιγμένο
με κακάο, σόδα και κανέλα. Λιπάνετε ένα στρογγυλό ταψί και ρίξτε το μείγμα. (Έψησα σε χαρτί ψησίματος σε στρογγυλό σχήμα με αποσπώμενες πλευρές).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών. Αν είναι έτοιμο δοκιμάζεται με οδοντογλυφίδα ή ξύλινο σουβλάκι. Δεν πρέπει να υπάρχει ενα υπόλοιπο τους κέικ πάνω στο ξυλακι.
Προσέξτε να μην το κάψετε, καίγετε γρήγορα. (Στο φούρνο μου, το ψήσιμο χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά, αλλά ή φόρμα έχει διάμετρο 22 cm και το κέικ μου είναι παχύτερο.
Εάν ψήνετε σε ένα μεγαλύτερο , το ψήσιμο θα διαρκέσει λιγότερο χρόνο. Το άλλο πράγμα που πρέπει να σημειώσω είναι ότι στους 200 βαθμούς το πάνω μέρος του κέικ κρακαρει.
Αυτό δεν είναι πρόβλημα επειδή θα καλυφθεί ούτως ή άλλως και οι ρωγμές δεν είναι
ορατές. Ίσως το ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα
αποτρέψει το σπάσιμο του κέικ).

Το σιρόπι απλώς να βράσει, μην περιμένετε να πήξει.
Το σιρόπι το ρίχνουμε στο κέικ όταν και τα δύο είναι κρύα.

Για την Κρέμα
Χτυπάμε όλα αυτά με ένα μίξερ και απλώνουμε το κέικ. Πρώτα χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις γίνει κρέμα, προσθέστε τον κρόκο και τη βανίλια. Απλώστε την κρέμα πάνω στο κέικ

Για την καραμέλα
Καραμελώστε τη ζάχαρη σε ένα στεγνό τηγάνι ελαφρά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σε αλουμινόχαρτο και περιμένετε να σκληρυνθεί. Αφού κρυώσει, τα μικρά κομμάτια σπάζουν και συνθλίβονται και τα απλώνετε πάνω στην κρεμα

Μην διστάσετε, κάντε το και απολαύστε τη γεύση. Εάν το φάτε σε καλή παρέα, το αποτέλεσμα αυξάνεται πολλές φορές!

Καλή Ειτυχία

ΠΗΓΗ: https://www.cookwithasmile.com/

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα βερίκοκο
Επόμενο άρθροΚλασικές αμερικανικές τηγανίτες