Συστατικά

225gr  γλυκόπικρη σοκολάτα (70% κακάο ή υψηλότερη), ψιλοκομμένο, καθώς και ξύσμα σοκολάτας
30 ζαχαρωτά κανονικού μεγέθους
2 κούπες κρέμα γάλακτος
 
Κατευθύνσεις
Σε μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη σοκολάτα, τα ζαχαρωτά και την κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι. Βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή 2 λεπτά, ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα ζαχαρωτά  και το μείγμα να είναι λείο (αν δεν λιωθεί μετά από 2 λεπτά, σε διαστήματα 15 δευτερολέπτων βγάλτε ανακατέψτε τα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων ).  Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 45 λεπτά.

Μόλις το μείγμα είναι κρύο, χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα  μπολ μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί. Μεταφέρετε το 1/2 φλιτζάνι σε μικρό μπολ για να από πάνω στο τέλος και βάλτε την στο ψυγείο.
Ανακατέψτε το άλλο μισό  της υπόλοιπης χτυπημένης κρέμας στο κρύο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, και στη συνέχεια  ανακατέψτε απαλά για λίγο ακόμη. Με ένα κουτάλι γεμίστε 3-4 μπολάκια (αναλογα το μέγεθος). Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, τουλάχιστον 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.
Για να σερβίρετε, βάλτε από πάνω την σαντιγί και πασπαλίζετε με ξυσμα σοκολάτας, αν θέλετε.

goodhousekeeping.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκές σιμιγδαλένιες μπουκίτσες….Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο της ανατολής
Επόμενο άρθροΒασιλόπιτα πολίτικη